12-6-2015

Alternativet er et totalitært projekt

Uffe Elbæks forvandling af Kaospiloterne til et politisk parti har fået uventet vind i sejlene i valgkampen takket være massiv mediedækning og en ensidig heltedyrkelse og promovering af partiformanden, der endda kunne overvinde at køre 104 km/t på en landevej uden at havne på forsiden af formiddagsbladenes spisesedler. Hvilken anden partiformand var mon blevet strøget med hårene på samme måde som Elbæk?

Bag Alternativets overflade gemmer der sig i virkeligheden intet andet end varm luft i kombination med en grundlæggende totalitær tankegang, der bl.a. får sit udtryk gennem en sektagtig dyrkelse af Uffe Elbæk som en nærmest religiøs frelser, der med sit bud om at politikerne skal tale ordentligt til hinanden og sine Moses Hansen-inspirerede sweatere med ”et-ordsbudskaber”, tilsyneladende trækker stemmer til i hobetal.

Ligesom Uffe Elbæks første opfindelse Kaospiloterne, der vel reelt var sat i verden for at trække penge ud af det offentlige system, blev kritiseret for at være et blålys uden indhold men med en uforlignelig evne til at sælge sig selv med tomme ord, således lever Alternativet fuldkommen op til samme beskrivelse. Ganske få har dog indtil videre turde påpege det indlysende.

Hvad man imidlertid har kunnet konstatere i forhold til Alternativets gøren og laden er en helt klar trend i partiet gående på at mindske det enkelte menneskes frihed. Lige fra forslaget om at alt dansk landbrug skal være økologisk til forbud mod fødevarer, der indeholder aromastoffer som Alternativet ikke bryder sig om, til det bizarre forslag om, at danskerne kun må spise 100 gram kød om dagen.

Forslaget om en arbejdsuge på 30 timer, som Jacob Haugaard trods alt leverede med et smil på læben sammen med løftet om medvind på cykelstierne, leveres uden panderynker, selvom samfundets udgift hertil udgør et trecifret milliardbeløb, der bortforklares med Elbæks skæve smil om, at der også er andre former for vækst end de materielle f.eks. fritid. Problemet er blot, at samfundet ikke kan leve af, at vi alle sammen holder fri hele tiden…

Da partiets integrationsordfører Uzma Ahmad kom til at udtale sig i strid med partilinjen om indvandrerspørgsmål måtte hun ikke alene tage afstand fra sine synspunkter – nej hun måtte tage afstand fra sig selv – for således at opnå renselse hos partichefen

I løbet af valgkampen har jeg efterhånden mødt en del kandidater fra Alternativet. Fælles for dem er en selvbevidsthed på størrelse med Rundetårn og en forestilling om, at de alene bærer sandheden – uden i øvrigt at vide præcist, hvad sandheden er – alene i kraft af deres tilknytning til den såkaldte kreative klasse!!??

Hvor har vi tidligere set en sådan monumental selvbevidsthed udfolde sig – jo i totalitære bevægelser!

Alternativet er ikke et parti i sædvanlig forstand. Alternativet er udtryk for en lederdyrkelse. Et parti, der ikke har svarene på alle spørgsmål på rede hånd, men som har en leder, der, når han får tænkt sig godt om, dyrket noget nøgenteater og yogisk flyvning kan finde svarene ude i kosmos. Det forlader partiets vælgere sig på, mens vi andre ryster på hovedet, hvor vi snarere skulle ryste i bukserne, for den politiske fremtid som Elbæks sekt indvarsler.

belstaff moto ugg ciabatte timberland saldi woolrich milano woolrich parka uomo ciabatte ugg canada goose uomo prezzo peuterey piumini belstaff pelle uomo barbour giubbotto moncler baby barbour uomo woolrich 2017 timberland outlet belstaff italia belstaff pelle giubbotti belstaff ugg mini giubbotti peuterey 2017 ugg mini neri