Lokalt

Som folketingskandidat for Dansk Folkeparti har jeg rejst en række sager politisk med hjælpe fra gode kolleger på Christiansborg.

Her kan du læse lidt om, hvad jeg har udrettet:

Overfald på brandvæsnet

Sagsfremstilling:
Efter at indvandrerunge i Ishøj med stenkast og kast af en indkøbsvogn angreber brandfolk den 30. august 2007, og i kølvandet på et overfald i august 2007 på brandfolk, der forsøgte at slukke en brand i en villahave i Hvidovre, spørges justitsministeren om der ikke er behov for en bedre beskyttelse af redningsfolk.

Bestemmelserne i Straffelovens §119, stk.3 hjemler kun en straf på op til seks måneders fængsel, hvis man hindrer eksempelvis brandvæsnet i at udføre deres opgaver. Dette gælder også, hvis det, at man forhindrer en ambulancefører i at nå frem til et ulykkessted eller yde den nødvendige behandling, medfører at tilstanden hos en tilskadekommen forværres.

Resultat:
Justitsministeren afviser, at der er behov for yderligere beskyttelse af redningsfolk.

Kommentar:
Der er bestemt behov for at øge strafferammen i §119, stk.3. blandt det er en blevet morbid form for mode blandt nogle få mennesker at fotografere tilskadekomne og løbe i vejen for redningspersonalet i eksempelvis bilulykker. Det er en adfærd, som ud over at være grænseoverskridende, også generer redningspersonalets arbejde, og dermed potentielt kan føre til, at tilskadekomne ikke får den behandling de har behov.

Pdf: S5973

Børneværtshus i Glostrup

Sagsfremstilling:
Politiet afslører at en kioskejer af libanesisk oprindelse i Glostrup i sit kælderlokale har oprettet et værtshus for børn helt ned i 13-års alderen. Politiet beslutter dog hverken at sigte libaneseren for overtrædelse af lovgivningen om forbud mod udskænkning af alkohol til unge under 18 år og kiosken, hvorfra det ulovlige salg er foregået forbliver åben.

Justitsminister Lene Espersen inddrages i sagen for at finde ud af, hvorvidt politiet ikke har hjemmel til at lukke det pågældende værtshus samt finde ud af hvorfor der er ikke bliver rejst sigtelse mod kioskejeren.

Resultat:
Foreløbig har justitsministeren bedt om en udtalelse fra Rigspolitiet, hvorefter hun vil vende tilbage til sagen

Pdf: S5894
S5894 endeligt

Uretmæssig opkrævning af gebyrer

Sagsfremstilling:
Taastrup Apotek kræver uretmæssigt gebyr for udlevering af medicin til beboerne på et plejehjem i kommunen.
Indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen inddrages i sagen.

Resultat:
Indenrigs- og sundhedsministeren konkluderer, at det ikke er lovligt for apotekerne at opkræve gebyr på medicin, som ikke udleveres direkte på borgerens bopæl. Taastrups Apoteks praksis er altså ikke i orden. Indenrigs- og sundhedsministeren indskærper over for apotekerne, at denne praksis ikke er lovlig.

Pdf: Svar på S5407

Tilladelse til ejendomskøb for udlændinge uden ophold

Sagsfremstilling:
Ishøj Kommune meddeler, at Justitsministeriet tilsyneladende har givet tilladelse til, at udlændinge uden opholdstilladelse kan købe ejerbolig i kommunen. Dette er ikke lovligt. Samtidig påpeger kommunen, at Justitsministeriets tildeling af dispensation er for lempelig og justitsministeriet ikke undersøger om udlændingene rent faktisk har mulighed for at forsørge sig selv og finansiere boligen.
Justitsminister Lene Espersen inddrages i sagen.

Resultat:
Justitsministeriet konstaterer, at man i enkelte sager i Ishøj Kommune ikke har dokumentation for, at personer, der har fået lov til at erhverve ejendom i kommunen, har fået forlænget deres opholdstilladelse.

Justitsministeriet lover at være mere omhyggelig med tildelingen fremover.

Pdf: S5428
S5173
S5140
S5130
S5129

Behandling af alkoholikere

Sagsfremstilling:
Blå Kors behandlingshjem for alkoholikere i Taastrup har problemer med at få kommunerne til at betale for alkoholikeres ophold på institutionen, efter kommunerne i forbindelse med kommunalreformen har fået overdraget dette ansvarsområde. Det viser sig at være et generelt problem. Det frygtes at flere behandlingshjem må lukke, hvorved ekspertisen i behandling af alkoholmisbrug vil forsvinde.
Indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen inddrages i sagen.

Resultat:
Indenrigs- og Sundhedsministeren tager sagen op med Kommunernes Landsforening. Den mediemæssige fokus på sagen sætter igen gang i kommunernes sagsbehandling, og alkoholikerne kan igen komme i behandling.

Pdf: S4976

Lyngby-Taarbæk kommune vil ikke samordne betaling for daginstitutioner og mad på samme regning

Sagsfremstilling:
Lyngby-Taarbæk kommune vil ikke tilbyde borgerne at skulle betale for daginstitutioner og mad på et og samme girokort. Kommunen mener, at det er for omkostningsfyldt.
Familie- og forbrugerministeren inddrages i sagen.

Resultat:
Lyngby-Taarbæk kommune har desværre ret til at afvise betaling på samme girokort, selvom det vil være lettere for forældrene og formodentlig i længden spare administrative omkostninger.

Pdf: S5061

Lammet mand splittet fra sin familie i mere end 1 år, fordi kommune ikke vil tilbyde ham og hans familie bolig sammen eller betale nødvendige ombygninger af lejlighed

Sagsfremstilling:
Rødovre Kommune har ikke kunnet tilbyde en lammet borger en lejlighed sammen med sin kone og barn. Familien har været splittet i et år.
Socialministeren inddrages i sagen.

Resultat:
Rødovre Kommune finder pludselig en lejlighed til pågældende.

Pdf: S5207

belstaff moto ugg ciabatte timberland saldi woolrich milano woolrich parka uomo ciabatte ugg canada goose uomo prezzo peuterey piumini belstaff pelle uomo barbour giubbotto moncler baby barbour uomo woolrich 2017 timberland outlet belstaff italia belstaff pelle giubbotti belstaff ugg mini giubbotti peuterey 2017 ugg mini neri