--

Dansk Folkeparti med i budgetforlig - men uden begejstring

- Vi har måttet gøre os nogle grundige overvejelser, forinden vi gik med i dette budgetforlig, der jo indeholder flere besparelser end vi var stillet i udsigt ved førstebehandlingen af budgettet, forklarer Dansk Folkepartis gruppeformand Kenneth Kristensen Berth.

Efter førstebehandlingen af budgettet blev det nemlig klart, at alene en tilpasning af installationerne på Pilehaveskolen vil koste langt mere end oprindeligt vurderet, så den samlede regning for at renovere Pilehaveskolen nu bliver på 40 millioner kroner. I 2012 vurderedes hele projektet til at koste 21 mio. kr.

- Men den virkelig skurk i hele dette spil er, at de fire andre partier i kommunalbestyrelsen – på trods af at Pilehaveskolens renovering nu bliver dyrere -, insisterer på, at de vil bruge 11 millioner kroner i 2016 på en modernisering af rådhuset – smukt omskrevet til etape 2 af Fremtidens Borgerhus. De penge skal man så spare sammen ved besparelser på driften i 2015 og 2016. Derfor ser vi nu også grønthøsterbesparelser kørt ud over hele linjen i Vallensbæk Kommune, idet der ikke pris- og lønfremskrives i 2015, hvilket betyder en besparelse på næsten 7 mio. kr., siger Kenneth Kristensen Berth.

- Vi kunne vælge mellem at stå uden for budgetforliget og konstatere, at forslagene alligevel blev gennemført, fremlægge vores eget forslag og få det stemt ned eller også kunne vi vælge at gå med og få løftet et par af vores egne mærkesager. Og vi har så valgt det sidste. Samtidig med, at det i budgetaftalen er understreget, at Dansk Folkeparti ikke vil støtte anlægsbevillingen til Fremtidens Borgerhus i budgetåret 2016. Vi ville langt hellere bruge de penge, som de fire øvrige partier vil bruge på modernisering af rådhuset til at forbedre vilkårene for vores ældre og børnene i kommunen, understreger Kenneth Kristensen Berth.

Dansk Folkepartis gruppeformand fremhæver, at Dansk Folkeparti i aftalen særligt er glade for, at der sikres en bedre rådgivning af pårørende til ældre, som oplever, at deres ægtefælle bliver ramt af f.eks. en hjerneblødning, alvorlige faldulykker, demens eller andre komplicerede sygdomme eller skader, der gør, at hverdagen i hjemmet forandrer sig betydeligt.

- Her føler rigtig mange pårørende sig svigtet, fordi de ikke får rådgivning til at forstå, hvordan den nye situation i hjemmet skal håndteres, forklarer Kenneth Kristensen Berth.

- I 2018 afsættes der også 5 mio. kr. til renovering af Rønnebækhus, hvilket også har været et udtalt ønske fra Dansk Folkeparti, hvor vi flere gange har efterlyst, at rammerne på Rønnebækhus forbedres, siger Kenneth Kristensen Berth.

- Så alt i alt er vi glade for, at vi har kunnet præge budgettet en lille smule i vores retning, men vi er stadig ærgerlig over, at et flertal i kommunalbestyrelsen står så fast på et prestigeprojekt med ombygning af kommunalbestyrelsessalen og resten af 1. etage på rådhuset, at de er parate til at gennemføre grønthøsterbesparelser for at finansiere det, slutter Kenneth Kristensen Berth.
belstaff moto ugg ciabatte timberland saldi woolrich milano woolrich parka uomo ciabatte ugg canada goose uomo prezzo peuterey piumini belstaff pelle uomo barbour giubbotto moncler baby barbour uomo woolrich 2017 timberland outlet belstaff italia belstaff pelle giubbotti belstaff ugg mini giubbotti peuterey 2017 ugg mini neri