26-2-2011

Gaddafis midler skal bruges til at afhjælpe flygtningekaos

Christiansborg, den 27. februar 2011/kh

PRESSEMEDDELELSER

Gaddafis indefrosne penge skal bruges til at afhjælpe flygtningekaos

Dansk Folkepartis fungerende udenrigspolitiske ordfører, Kenneth Kristensen Berth, foreslår nu, at de midler som blandt andet Storbritannien og Schweiz har indefrosset og som tilhører Muammar Gaddafi bliver anvendt til at finansiere den gigantiske nødhjælpsindsats, der skal tilvejebringes for at håndtere flygtningestrømmen fra Libyen. I Storbritannien anslås det, at Gaddafi har værdier for 175 milliarder kroner. I Danmark skønnes Gaddafi at eje værdier for omkring 25 millioner kroner.

- Vi risikerer en helt uoverskuelig situation med enorme flygtningestrømme mod Europa. Udgifterne til at håndtere problemerne bliver betragtelige. Det er kun rimeligt, at den diktator, der med sin grusomme fremfærd har skabt flygtningestrømmen, også kommer til at bidrage til at finansiere udgifterne, siger Kenneth Kristensen Berth.

Kenneth Kristensen Berth understreger, at løsningen på flygtningeproblemet skal findes internt i den nordafrikanske verden.

- Derfor skal vi bruge Oberst Gaddafis penge til at sørge for, at Libyens nabolande står rustet til at kunne tackle flygtningestrømmen. Nogle flygtninge vil også sætte kurs mod Europa, men her må svaret være, at opgaven skal håndteres i Nordafrika, så de pågældende skal sendes til Libyens nabolande – og hvis Gaddafis penge kan bruges til at finansiere indsatsen, så vil viljen til at hjælpe de flygtende sikkert også være til stede. Den øjeblikkelige uro i Nordafrika må ikke føre til masseindvandringen til Europa eskalerer, understreger Kenneth Kristensen Berth, der har bedt udenrigsminister Lene Espersen undersøge muligheden for at få de indefrosne midler kanaliseret videre til flygtningearbejdet.
belstaff moto ugg ciabatte timberland saldi woolrich milano woolrich parka uomo ciabatte ugg canada goose uomo prezzo peuterey piumini belstaff pelle uomo barbour giubbotto moncler baby barbour uomo woolrich 2017 timberland outlet belstaff italia belstaff pelle giubbotti belstaff ugg mini giubbotti peuterey 2017 ugg mini neri